Cluj-Napoca, Bld. Eroilor, Nr. 10, et.1, ap.14
contact@psiholog-stelaneamt.ro
0740032422
Cine şi ce perturbă cauzal sănătatea psihică a oamenilor?

 

Cine şi ce perturbă cauzal sănătatea psihică a oamenilor?

Tulburarile si bolile noastre sunt mesaje pe care psihicul le transmite prin intermediul corpului pentru a putea deveni constienti de stadiul in care ne aflam pe drumul evolutiei noastre spirituale.

Boala psihica este prin definitie o boala de sistem – o suferinta a intregii fiinte umane. Ea nu are niciodata o singura cauza, ci intotdeauna o constelatie de determinari isi dau concursul, cele mai multe dintre ele greu de etichetat si cuantificat in forta costului concret. Sunt incriminate adesea: terenul mostenirilor ereditare, istoricul  devenirii persoanei cu contextul sau microsocial, familial si educational, eventuale agresiuni organice-toxice, infectioase, evenimente socagene, de suprasolicitare si nu in ultimul rand epoca istorica si cea geografica pot influenta tabloul clinic al bolii psihice.

Fie pe calea mostenirilor transmise din generatie in generatie de parintii nostri din ce in ce mai tarati, sau prin amputare directa, in sufletul oamenilor ce-si irosesc viata, fie prin agresiune organica asupra creierului, ca substrat material al vietii psihice, sau dimpotriva prin agresiune de natura sociala, cultural-informationala, spirituala, venind din exterior – dintr-o lume in care consecintele raului devin tot mai agresiveechilibrul sufletesc al omului este asaltat din ce in ce mai violent, iar rezistenta sa tot mai precara.

Si pornind de aici,  oricare ar fi problemele cu care ne confruntam , indicat este ca oamenii sa se debaraseze de frici si prejudecati si sa apeleze la serviciile unui cabinet psihologicPsihologul, este acea persoana pe care se pot baza in rezolvarea acestor probleme. Impreuna, intr-o atmosfera sigura si suportiva, clientul si psihologul, vor lucra pentru intelegerea si rezolvarea acestor stari de disconfort.

Psihologul il va ajuta pe client sa constientizeze ce se intampla in mintea lui (la nivel constient, cat si la nivel incontient), astfel incat interventia terapeutica sa dea roade.

Psihoterapeut / Psiholog Cluj – Stela Neamt

Cabinet psihologic

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Phone: 0740032422
Blvd. Eroilor, Nr. 10
Romania, Cluj-Napoca