Cluj-Napoca, Bld. Eroilor, Nr. 10, et.1, ap.14
contact@psiholog-stelaneamt.ro
0740032422
Psihoterapie individuala

 

Viata ne poate pune in situatii noi care genereaza inadaptare, neplacere psihica si fizica, relatii inadecvate cu ceilalti, traume din prezent sau trecut, pierderea spontaneitatii, nemultumiri generate de performantele profesionale, iata cateva aspete care ar putea sa ne indrepte pasii catre un cabinet de psihologie/ psihoterapie. Cu alte cuvinte, apelam la serviciile unui psiholog/psihoterapeut atunci cand apare o sursa de nefericire, neimplinire, un simptom sau atunci cand cineva simte o dorinta de schimbare, de maturizare.

Psihologul / psihoterapeutul trebuie sa fie specialistul care stie sa asculte, nu critica, nu evalueaza, respecta si promoveaza libertatea si unicitatea fiecarui individ.

Daca suntem in cautarea unei modalitati de a ne imbunatati viata, daca avem intrebari la care nu gasesti usor raspuns, daca suntem intr-un impas existential, psihoterapia individuala pentru adulti / adolescenti / copii, ne poate ajuta sa ne depasim dificultatile emotionale si relationale, ne poate ajuta sa gasim raspuns sau sa facem acele schimbari pe care nu am reusit pana acum sa le facem singur.

Situatiile in care apelam la psihoterapie sunt multiple, printre ele se numara:

  • aprofundarea cunoasterii propriei persoane;
  • probleme legate de stres;
  • dificultati in gestionarea unor emotii – furie, anxietate, depresie;
  • sentimente de neajutorare, pesimism. Stima de sine scazuta, devalorizare.
  • probleme rezultate din interactiunea si comunicarea cu ceilalti (a asculta / a te face ascultat);
  • impasuri aparute in relatii personale sau profesionale;
  • pentru descoperirea unor noi metode adaptative si creative;
  • pentru imbunatatirea increderii in propria persoana / in ceilalti;
  • tulburari de comportament;

In ce consta psihoterapia individuala?

Psihoterapia ofera un spatiu de intalnire si regasire interioara, un spatiu de dialog verbal si nonverbal. Acest spatiu se vrea liber si fara constrangeri ideologice, lipsit de prejudecati.

Pentru fiecare persoana, se dedica un timp, de fiecare data acelasi, in care psihoterapeutul ii acorda intreaga sa atentie. Toate problemele, ideile, emotiile, fricile clientului isi gasesc dreptul la exprimare, analiza si intelegere. Scopul este ca in relatie cu terapeutul, clientul sa isi poata pune intrebarile potrivite; astfel noi raspunsuri se pot transforma in solutii eficiente de viata. Durata terapiei poate varia in functie de fiecare caz si de nevoile fiecaruia.

 

Psiholog / Psihoterapeut Cluj – Stela Neamt

Phone: 0740032422
Blvd. Eroilor, Nr. 10
Romania, Cluj-Napoca